HomeFAQ – Produkter

FAQ – Produkter

Produkter

Er de oppførte preparatene merkevarer?

Alle preparater som står oppført i våre produktlister er generiske.

Hva vil et begrep som «generisk» bety? Gir generiske preparater lik effekt som merkevarepreparater?

Ulikheten mellom et merkevarepreparat og et generisk preparat finner vi i form, navn, farge og pris. Et generisk preparat har normalt sett fått et navn som minner om den aktive ingrediensen, noe et merkevarepreparat ikke har fått. En produsent kan aldri ta ut patent på kjemiske midler, og dette er årsaken til at produsenter av generiske preparater har mulighet til å produsere såkalte «generiske varianter» helt lovlig. Kjemisk er de så og si helt identiske, og ettersom den aktive ingrediensen er helt lik, oppnås den samme medisinske effekten. Resultatet er at man betaler mindre for et generisk preparat, men oppnår nøyaktig samme virkning. Husk at du kun oppnår tiltenkt effekt om du følger enhver instruksjon gitt av helsepersonell.

Hva gjør generiske preparater så billige?

En stor del av kostnadene for produsenter av originale merkevarer kommer fra utvikling, forskning og annonsering. Kun kostnadene for å få FDA-godkjenning i USA er gigantiske. Produsenter av generiske preparater klarer derfor å lure seg unna flere av disse kostnadene.

Pillene jeg har fått ligner ikke på merkevarepreparatet. Pillene har et helt annet navn på dem. Hva er årsaken til dette?

Utseende (farge og form) og navn vil det alltid bli tatt patent på og må behandles som immateriell eiendom. Om en produsent av generiske preparater skulle brukt samme farge og navn som originalprodusenten, ville den blitt anklaget for brudd på opphavsrett. Dette er årsaken til at generiske preparater ser noe annerledes ut.

Er kvaliteten på preparatene dere selger god?

En høy kvalitet på preparatene vi tilbyr er noe av det viktigste for oss. Jo bedre kvalitet er på varene, jo større kundemasser vil vi får. Derfor er vi meget oppmerksomme og selektive i forhold til valg av leverandører. Kvaliteten på de varene vi tilbyr må ha gjennomgått nøye testing og ha alle dokumenter i orden. Preparatene blir produsert i India av et statlig og FDA-godkjent selskap.

Hor lenge holder pillene seg?

På blisterpakningene vil du finne utløpsdatoen. Holdbarheten er to år etter produksjonsdato og vil kunne variere noe fra parti til parti, og avhenger av den dagen de ble produsert.